Bio

Remko van den Ende (Rotterdam, 1975) zette als achtjarige zijn eerste stapjes in het theater bij Initiatief Speeltoneel, dat later uitgroeide tot het huidige Hofplein Rotterdam. Tot hij in 1994 ging studeren genoot hij hier vele lessen in toneel, zang, dans en kunst- en cultuurgeschiedenis en speelde hij in diverse (muziek)theaterproducties.

Tijdens zijn middelbare school richtte hij een werkplaats voor jongerentheater op. Hier verplaatste zijn interesse van "in de spotlight" naar "achter de schermem". Hij maakte hier zijn eerste voorstellingen, ontwierp het licht en organiseerde "alles wat maar er maar te organiseren viel".

Van 1994 tot 1996 studeerde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, opleiding Docent Drama.
Tevens richtte hij Repact Theaterprojecten op; een bedrijfje waarmee hij de productie van zijn eigen initiatieven en die van anderen verzorgde.
In 1996 stapte hij over naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Regie Opleiding en hij liep stage bij o.a. Toneelgroep Amsterdam.
Bij zijn afstuderen in 2000 richtte hij Theatergezelschap Helden op, waar hij montage- en muziektheatervoorstellingen maakte. Na een aantal jaar bleek zijn passie toch meer bij organisatie en ontwerp te liggen en heeft hij zich hier verder in gespecialiseerd.

Hij richtte zich voornamelijk op reizende producties en tourde langs alle kleine, midden en grote zalen van het land. Zo was hij veelal werkzaam als 1e inspiciënt, lichtontwerper en/of belichter en verzorgde de (technische) productie van kleine gesubsidieerde voorstellingen tot grote commerciele producties.

Vanaf 2004 zijn de werkzaamheden als uitvoerend producent en technisch producent van locatietheater en festivals steeds meer aan de orde van de dag. Zo werkte hij voor Oerol, Robodock, Spoffin en het Nederlands Film Festival.

Van 2008 tot 2012 was hij de vaste productieleider van locatietheatergroep The Lunatics waarbij hij grootschalige locatieproducties in binnen- en buitenland heeft geproduceerd.

Vandaag de dag is hij actief als producent, technisch producent, productieleider, lichtontwerper voor (locatie)theaterprojecten, festivals en evenementen.